Krijim dhe mirëmbajtje website, funksionalitet dhe rezultate

Faqet interneti janë një pjesë e rëndësishme e shumë bizneseve sot. Për shumicën e bizneseve, faqet interneti janë mjeti kryesor për të komunikuar me klientët, për të ofruar produkte ose shërbime, për të reklamuar dhe për të ndërtuar një prezencë në internet. Krijimi i faqes se internetit eshte nje sherbim qe ofrohet nga M&Y Marketing ne menyre profesionale ne te gjithe komponentet e vet. Disa nga ceshtjet kryesore per nje wesite jane funksionaliteti, siguria, dhe shpejtesia, te cilat permiresojne pervojen e perdorimit duke e kthyer webin ne nje mjet te fuqishem komunikimi, lidhje me klientet dhe marketingu.

Disa prej bizneseve qe e kane te nevojshme krijimin e nje website jane:

Bizneset e shitjes në internet (e-commerce): Këto biznese janë të specializuara në shitjen e produkteve ose shërbimeve në internet. Faqet interneti janë mjeti kryesor për të prezantuar produktet, pranuar porositë online dhe për të menaxhuar inventarin.

Bizneset lokale dhe te ushqimit: Restorantet, kafenete dhe bizneset e tjera të ushqimit mund të përdorin faqet interneti për të prezantuar menunë e tyre, për të ofruar mundësinë e porosisë online dhe për të ndarë informacion rreth orarit të punës dhe vendndodhjes.

Shërbime profesionale: Shumë profesionistë të pavarur si avokatë, mjekë, inxhinierë, grafikë etj., kanë faqe interneti për të prezantuar shërbimet e tyre, për të bërë të njohur çmimet dhe për të kontaktuar klientët potencialë.

Bizneset e teknologjisë: Kompanitë teknologjike, përfshirë startup-et dhe kompanitë e mëdha teknologjike, kanë faqe interneti për të promovuar produkte dhe shërbime teknologjike dhe për të ofruar ndihmë teknike.

Bizneset e turizmit dhe udhëtimit: Agjencitë e udhëtimit, hotelet, dhe kompanitë e transportit kanë nevojë për faqe interneti për të treguar destinacionet, për të ofruar mundësinë e rezervimeve online, dhe për të dhënë informacion rreth kohës së fluturimit, biletave, dhe akomodimeve.

Bizneset e argëtimit dhe artit: Galeritë e artit, sallonet e kinemasë, dhe kompanitë e organizimit të ngjarjeve janë vetëm disa shembuj të bizneseve që përdorin faqet interneti për të reklamuar ngjarjet e tyre dhe për të ofruar bileta online.

Cilat biznese (nuk) kane nevoje per nje webite:

Në kohën e sotme, shumica e bizneseve kanë përfituar nga faqet interneti për të arritur klientët dhe për të ndikuar në treg. Megjithatë, ka disa lloje të bizneseve që mund të ketë më pak nevojë për një website në disa raste të veçanta. Këtu janë disa prej tyre:

Bizneset lokale të vogla: Disa biznese lokale të vogla, si p.sh. dyqanet e vogla të qytetit ose restorantet e vogla familjare, mund të preferojnë të fokusohen në promovimin e tyre në rrjetet sociale ose në mënyra të tjera të thjeshta online. Nëse kanë një klientelë të rregullt dhe nuk shesin produkte online, ato mund të mos kenë nevojë të shpenzojnë para në një website të veçantë.

Shërbimet personale: Disa profesionistë të shëndetit ose kujdesit personal, si mësues, psikologë, ose trajnerë personalë, mund të ndërtojnë marrëdhje me klientët nëpërmjet referencave dhe rrjetit personal më shumë sesa nëpërmjet një website zyrtar. Ata mund të përdorin platforma të tilla si LinkedIn ose profile të tjera online për të prezantuar shërbimet e tyre.

Bizneset lokale të tradicionshme: Disa biznese lokale të prodhimit të produkteve tradicionale mund të kenë një klientelë të truallit dhe nuk janë të orientuara drejt shitjes në internet. Ata mund të kenë një prezencë të vogël online përmes rrjetit social, por nuk kanë një website të veçantë për shesjen e produkteve të tyre.

Bizneset e shërbimeve të specializuara: Disa kompani që ofrojnë shërbime të shumta të specializuara për një bazë të ngushtë klientësh mund të mos kenë nevojë për një website të shumëkostueshëm. Ata mund të shfrytëzojnë rrjetet sociale, fjalë për fjalë referencat, dhe taktika të tjera të marketingut të drejtpërdrejta për të gjetur klientë.

Eshtë e rëndësishme të kuptoni se edhe në këto raste, një website mund të jetë një mjet i dobishëm për të përmirësuar prezencën tuaj online dhe për të ofruar informacion dhe komunikim më të mirë me klientët. Çdo biznes duhet të analizojë situatën e tyre dhe të përcaktojë nëse një website është një mjet i dobishëm për të arritur synimet e tyre të biznesit.

Hapat kryesore per krijimin e nje website:

 1. Zgjidhja e një emri-domaini: Zgjidhni një emër domain që është i lehtë për t’u kujtuar dhe që përmban emrin e biznesit tuaj.
 2. Regjistrimi në një shërbim hosting: Regjistrohuni në një shërbim hosting që do të hostojë faqen tuaj në internet. Hostong eshte nje kompiuter me qira qe merret nepermjet kompanive qe e ofrojne kete sherbim, brenda ose jashte vendit, dhe ka nje pagese mujore apo vjecare ne varesi te zgjedhjes tuaj.
 3. Zgjidhja e platformës: Zgjidhni një platformë për krijimin e faqes suaj. Platformat popullore përfshijnë WordPress, Wix, Squarespace, etj.
 4. Tema, pamja: Zgjidhni njj teme qe do te perdorni per faqen tuaj. Temat e gatshme mund të ndihmojnë në ndërtime të shpejta dhe të lehta.
 5. Krijimi i faqes: Krijoni faqen tuaj duke përdorur platformën dhe temën tuaj të zgjedhur.
 6. Shtimi i përmbajtjes: Shtoni përmbajtjen në faqen tuaj, si për shembull, informacione rreth biznesit tuaj, produkteve ose shërbimeve që ofroni, etj.
 7. Optimizimi i faqes tuaj: Optimizoni faqen tuaj për motorët e kërkimit dhe përdoruesit e internetit.
 8. Mirembajtja: Faqja e internetit ka nevoje per mirembajtje, se pari per menaxhimin e permbajtjes dhe databazes se saj dhe me pas, per kontroll e moitorim te vazhdueshem sa i perket shpejtesise, funksionalitetit dhe sigurise. Kjo perfshin konfigurimet e nevojshme, ssl, kryerjen e eprditesimeve te rregullva dhe perdorimin e platformave te sigurta.

Format kryesore te faqeve ne internet:

Ka disa formate kryesore të faqeve të internetit që janë të përdorura për të ndërtuar faqe të ndryshme të internetit. Në vijim janë disa nga formatet më të zakonshme:
Faqe interneti per Biznese:
Kjo është faqja e internetit tradicionale për një kompani ose biznes. Ajo përfshin informacion rreth shërbimeve, produkteve, kontaktit dhe informacione të tjera relevante për klientët dhe audiencën.
Blogu:
Blogjet janë platforma të specializuara për publikimin e përmbajtjes të freskët dhe të rregullt. Ata përdoren shpesh për të ndarë informacion, opinionet dhe përvojat.
Portfolio:
Faqet e internetit të portfolio-s janë të dizajnuara për të shfaqur punën e krijuar nga një individ, si artisti, fotograf, piktor, artizan ose dizajneri grafik. Kjo është një mënyrë për të treguar projektet dhe aftësitë e ketyre individeve.
Dyqan Online:
Dyqanet online janë platforma për shitjen e produkteve dhe shërbimeve online. Ato përfshin shpërndarjen e produkteve, pagesat, dhe shpërndarjen e informacionit rreth produkteve, por edhe sherbimin e klientit, dhe platformen e nderveprimit qe mundeson procedurat e zgjedhjes se produktit, transaksionine pageses e deri tek kalimi i artikullit ne shporte dhe dorezimi fizikisht ne dyqan apo me ane te sherbimit te transportit ose postes.
Portali:
Këto faqe të interneti ofrojnë një sërë të informacioneve dhe shërbimeve të ndryshme në një vend të vetëm. Ato shpesh janë të përdorura për të ofruar lajme, kërkim informacionesh apo artikush te ndryshem, e-mail, dhe shërbime të tjera.
Faqe Interneti per Lajme:
Faqet e internetit të lajmeve janë të specializuara për publikimin e lajmeve të ndryshme dhe informacioneve të fundit. Ato bazohen ne platformat qe mundesojne perpunimin e matrialeve te shkruara, perditesimin, editimin dhe redaktimin e tyre, si dhe lidhjen me mediat sociale, dhe Youtube per shoqerimin e publikimeve me materiale fotografike dhe video.
Faqe forum dhe Komunitet Online:
Këto janë vendet ku përdoruesit mund të ndajnë mendime permes llogarive user, duke kryer postime komentesh, ata diskutojnë tematika të ndryshme dhe të ndërtojnë një komunitet të përbashkët në internet.
Faqe Interneti për Edukim:
Ato përfshijnë materiale mësimore dhe burime të tjera për të ndihmuar në mësimin dhe edukimin e përdoruesve. Ne kete kategori hyjne edhe faqet e agjencive te ndryshme qe ofrojne kurse shkollore te pjesshme apo te plota.
Faqet e Internetit të Udhëtimit dhe Turizmit:
Ata janë të përdorura për të prezantuar destinacione të ndryshme dhe informacione turistike për vizitorët. I perkasin institucioneve, organizatave dhe agjencive te udhetimit.
Faqe e-commerce: Faqet e internetit e-commerce janë faqe interneti ku njerëzit mund të blejnë produkte te ekspozuara virtualisht, me cmimin, marken, funksionet dhe detaje te tjera. Kjo kategori përfshin faqe interneti që kanë një “karrocë pazari” dhe një mënyrë për të siguruar informacionin e kartës së kreditit e cila perdoret për të bërë blerjen. Ky website eshte i specializuar për shitjen e produkteve ose shërbimeve në internet mund të kushtojë nga 1,000 EUR deri në 5,000 EUR ose më shumë, në varësi të numrit të produkteve dhe funksionaliteteve të tjera të integruara. Shkak per kete cmim eshte edhe siguria qe faqja duhet te kete ne perpunimin e te dhenave bankare.

Faqe argëtimi: Kjo kategori përfshin faqe interneti që vizitohen thjesht për qëllime argëtimi. Ata mund të jenë faqet e humorit, ose vetëm faqet e internetit me argëtim ose përmbajtje interesante si lajme dhe kuriozitete.

Faqe personale: Faqet personale janë faqe interneti qe krijohen nga individe dhe shërbejn si njohje dhe prezantim i tyre.

Faqe blogu: Faqet blogu janë faqe interneti qe shërbejn si platforma ku individet mund te shkruajn dhe publikojn postime te ndryshme.

Faqe informative: Faqet informative jane faqe interneti qe permbajne informacione te ndryshme per nje teme te caktuar.

Faqe sociale: Faqet sociale jane faqe interneti qe shërbejn si platforma ku individet mund te lidhen me njerez te tjer dhe te ndajne informacione me ta.

Faqe wiki: Faqet wiki jane faqe interneti qe mund te redaktohen nga perdorues te ndryshem dhe permbajne informacione te ndryshme per nje teme te caktuar.

Faqe forumesh: Faqet forumesh jane faqe interneti ku perdorues te ndryshem mund te diskutojne per tema te ndryshme duke krijuar postime dhe duke iu pergjigjur postimeve te tjereve.

Faqe video-sharing: Faqet video-sharing jane faqe interneti ku perdorues te ndryshem mund te ngarkojne dhe shohin video online.

Faqe muzikore: Faqet muzikore jane faqe interneti ku perdorues te ndryshem mund te degjojne muzike online.

HOSTIMI– Ka shumë kompani të shkëlqyera të hostimit të faqeve të internetit, dhe cilësimet për cilën kompani është më e mirë mund të ndryshojnë varësisht nga specifikat. Disa nga kompanitë më të njohura dhe më të mira të hostimit të faqeve të internetit me te cilat ne bashkepunojme, përfshijnë:
Bluehost:
Bluehost është një nga kompanitë më të njohura të hostimit dhe ofron zgjidhje të ndryshme për faqe të internetit.
SiteGround:
SiteGround ofron performancë të shkëlqyeshme dhe mbështetje të jashtëzakonshme për klientët e tyre.
HostGator:
HostGator është një alternativë e shkëlqyer me çmime të arsyeshme dhe shërbime të mira.
A2 Hosting:
A2 Hosting është një zgjedhje popullore për faqe të internetit të shpejta dhe të optimizuara.
InMotion Hosting:
InMotion Hosting ofron cilësi të lartë dhe një shërbim të specializuar për biznese dhe faqe të madhësishme.

DreamHost:
DreamHost është një kompani e njohur me cilësi të lartë dhe qëndrueshmëri të shkëlqyeshme.
Hostinger:
Hostinger është një zgjedhje e mirë për ata që kërkojnë çmime të arsyeshme dhe performancë të mirë.
Zgjedhja e një kompanie të hostimit, sugjerohet tw bwhet pasi tw analizohen nevojat e faqes së internetit, performancën e dëshiruar, buxhetin, dhe mbështetjen qw ofrohet.

Pavaresish llojit te website per te cilin keni nevoje, krijimi i faqes se internetit eshte nje proces qe duhet te behet mbi baza te sigurta dhe profesionale per te pasur efikasitet dhe jetegjatesi. Pra synimi duhet te jete krijimi i nje faqeje qe sjell vlere te shtuar ne biznesin tuaj, permes shikushmerise (e cila vjen nga SEO dhe burime te tjera), dhe funksionalitetit, qe do te thote se faqja e krijuar eshte operative ne gjithe funksionet dhe menute e saj, dhe eshte plotesuese e atyre sherbimeve qe ju ofroni per klientet ne dyqanin apo kompanine tuaj. Website duhet te ruaje origjinalitetin dhe ne cdo rast kur perdoren platforma dhe shtojca te gatshme e blera, ato duhet te konfigurohen ne varesi dhe ne paqe me sistemin e faqes ku vendosen.

Cmimet e paketave tona per Website:

Çmimet për krijimin e website në Shqipëri mund të ndryshojnë shumë në varësi të kompleksitetit te projektit, funksionalitetit te kërkuar, dhe përvojës se agjencisë ose zhvilluesit:

 1. Website të thjeshtë me informacion: Një website të thjeshtë me pak faqe dhe informacion bazik mund të kushtojë nga 350 EUR deri në 1,000 EUR, varësisht nga agjencia ose zhvilluesi që ju zgjidhni.
 2. Website e-commerce, 1000-5000 euro
 3. Website me sisteme komplekse: Nëse ju keni nevojë për një website me sisteme komplekse si platforma e rezervimeve, sisteme e bazës së të dhënave të përparuara, ose funksionalitete të tjera të avancuara, atëherë kostoja mund të rritet ndjeshëm dhe të jetë në shkallë më të lartë, deri në 12 mijë euro.
 4. Përditësime dhe mirëmbajtje vjetore: E rëndësishme të keni parasysh eshte se krijimi i një website është vetëm një pjesë e procesit. Për mirëmbajtjen vjetore, përditësimet, dhe sigurinë e website-së, mund të duhet të paguani një tarifë vjetore, që varion nga 200 EUR deri në 1,000 EUR ose më shumë, varësisht nga kompleksiteti i website-së.

Kostoja e një website në Shqipëri ndikohet edhe nga faktorë të tjerë si emri i domain-it, gama e shërbimeve shtesë si hosting, dhe nëse kërkoni ose jo një projekt të personalizuar. Është e rëndësishme të bëni një analizë të detajuar të nevojave tuaja dhe të diskutoni me agjencine “M&Y Marketing” për të marrë ofertat e detajuara para se të vendosni për krijimin e website-s. Keto paketa per krijimin e webit, jane gjithnje te nderthurura me sherbimet tjera qe ne ofrojme, per marketing online ne menyre qe faqja juaj te kete nje rruge te sigurt per te qene e dukshme dhe erzultat-sjellese per biznesin tuaj.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top