“Sekretet” e suksesit dhe teknikat e mira te SEO

Search Engine Optimization, SEO, eshte nje term i perdorur gjithnje e me shume, vecanerisht ne 10-vjecarin e fundit, pas zhvillimeve galopante te internetit dhe rendesise qe ai ka marre ne jeten e konsumatoreve dhe ne aktivitetin e bizneseve.

Shume eksperte dhe IT e perceptojne SEO-n si dicka qe pergatitet njehere dhe nuk ka nevoje per angazhim tjeter shtese. sipas ketyre teorive, nje faqe interneti, mjafton te jete e shpejte, e konfiguruar mire, me fjalet kyce te nevojshme me domainin e duhur, me fotot dhe fjalet e sakta te vendosura ne to, dhe ketu mbaron puna, faqja hidhet online dhe garanton sukses.

Kjo ne fakt eshte vetem A-ja e SEO. Kjo fushe nenkupton shume me teper se kaq, dhe mbi te gjitha ajo qe duhet kuptuar eshte se sot, nje pozicion i mire ne SEO do te thote angazhim, kujdes dhe permiresim i azhdueshem, jo vetem ne konfigurime, e strukture, por edhe ne permbajtje. Domethenia e kesaj qe po shprehim eshte, se nje faqe e shpejte, mund te behet e ngadalte me kalimin e kohes nese nuk kujdesemi per te, se pari per databazen e saj, per programet dhe aplikacionet, (psh: per plugins-et nese eshte WordPress). Faqja duhet te jete gjithmone update, me programin kryesor dhe gjithe shtojcat dhe platformat e lidhura me te. Kjo garanton siguri dhe shpejtesi.

Me tej, nese jeni nje dyqan online apo faqe biznesi, duhet te jene te konfiguruara mire, platformat e blerjeve, te chatit, kontakti me suportin, shpjegimet e nevojshme per proceduren e pageses dhe te postes, te gjitha keto me siguri te garantuar. Me tej eshte pervoja e perdorimit, faqja duhet te ketye nje strukture te thjeshte, te qarte dhe te kuptueshme, mbi te gjitha funksionale. Te gjitha keto, duan pune dhe perkushtim te vazhdueshem dhe mbi te gjitha, kane te bejne me pervojen e perdoruesit, nje element shume i rendesishem ne rankimin e nje website ne SEO.

Pasi kemi evidentuar sa me lart, me shume rendesi eshte permbajtja, nese keni nje dyqan online, secili mall duhet te kete cmimin dhe informacionet e duhura, nese nje mall eshte shitur dhe nuk ndodhet ne magazine, ai nuk duhet te rezultoje i disponueshem ne faqe dhe anasjellas, nese e keni hequr kur nuk e kishit, dhe furnizimi ka mberritur, artikulli duhet te jete ne faqe. Keto elemente kane te bejne me besueshmerine qe faqja juaj, emri i biznesit tuaj te vendosur ne te, dhe vete kompania juaj percjell tek konsumatori.

E radhes, eshte marketimi i vete faqes. Ju mund te keni bere nje faqe shume te mire, permbajtja e saj mund te jete e duhura, gjithe kerkesat cfare thame me lart jane plotesuar, por serish puna nuk eshte e plote. Kjo per aresye se faqja kerkon marketim dhe kjo ka te beje se pari me lidhjen e saj me Google (Google Search Console) dhe Bing (Bing Webmaster Tools) e me tej lidhjen e saj me rrjetet sociale, Facebook, Instagram, Tik Tok, etj. Permes ketyre platformave, ju sillni vizitore ne faqe, dhe kjo, e ben websiten tuaj me te rendesishme per motoret e kerkimit, duke rritur autoritetin e saj per shkak te numrit te vizitoreve. Pervec shperndarjes ne rrjetet sociale, vizioret e faqes rriten edhe permes reklamimit ne Google Ads, Facebook Ads.

Nje tjeter pike e rendesishme e SEO, eshte se faqja duhet te kete keyword-et e duhura, te vendosura ne menyren e duhur ne postime dhe ne pages. Nese ju keni nje kompani sigurimesh, eshte shume me e rendesishme te shfaqeni te paret ne google me fjalen “sigurim automjeti” sesa me emrin e kompanise tuaj. Kjo besoj se nenkupton qarte ku duhet te orientojne dhe ku duhet ti drejtojne vizitat fjalet kyce qe vendosen ne faqe. Kur jemi ketu, Google Trends dhe shume platforma te tjera, ju ndihmojne te kuptoni kush jane fjalet qe duhet te perdoni, qe t`ju avantazhojne ne raport me konkurentet tuaj ne motoret e kerkimit. Me tej, te rendesishme jane edhe blog, ku ju shperndani postime, jepni informacion dhe pikepamje mbi ate qe beni duke treguar kodin tuaj moral, profesional dhe etik.

Sic e shikoni, SEO nuk eshte kaq e thjeshte, dhe as dicka qe behet njehere dhe nuk ka nevoje per angazhim te metejshem. Por mos harroni, eshte menyra me e mire, me e sigurt dhe me efektive per ta rritur biznesin tuaj./ M&Y Marketing

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top